Her Kuyu, Bir Hikaye, Binlerce Mutlu Nefes!
”En hayırlı mal, uyuyan göz(vefat eden kişi) için uyumayan gözdür(pınar).” (Hadis-i Şerif)
Pakistan, 1947 yılında İngiliz sömürgesinden ayrılarak Hindistan’dan bağımsızlığını kazanmış bir ülkedir. Bu ayrılık kanlı bir mücadele sonucunda gerçekleşmiş ve Pakistan 14 Ağustos 1947 tarihinde kurulmuştur. Afganistan, İran, Çin ve Hindistan gibi ülkelerle komşudur ve nüfus bakımından dünyada altıncı sıradadır, yaklaşık 250 milyon kişiye ev sahipliği yapmaktadır. Başkenti Islamabad’da iklim, Ocak ayında ortalama 6 derece günlük sıcaklıktan, Haziran ayında en yüksek 41 derece sıcaklığa ulaşabilmektedir.
Pakistan ile Türkiye arasında köklü bir dostluk ilişkisi bulunmaktadır. İki ülke arasındaki bu dostluk, karşılıklı işbirliği ve yardımlaşma ile daha da güçlenmektedir.
“Temiz Su İhtiyacında Acil Çağrı: Pakistan’ın Su Krizine Su Kuyularıyla Mücadele”
Pakistan, yaklaşık 200 milyon insanın temiz içme suyuna erişememesiyle karşı karşıya olan bir ülkedir. Şehir merkezlerinde bile, yetersiz arıtma sistemleri nedeniyle şebeke suyu kalitesi düşmektedir. Bu suyu tüketen insanlar sağlık sorunlarıyla karşılaşmakta hatta hayatlarını kaybedebilmektedir. Her yıl Pakistan’da 100.000 kişi, kirli suyun neden olduğu sebeplerle yaşamını yitirmektedir. Maalesef, bu durum özellikle çocuklar gibi savunmasız bireyleri daha fazla etkilemektedir.
Tharparker Çölü’nde ise, 1.5 milyondan fazla insan açlık ve susuzlukla mücadele etmektedir.
Bu acil duruma bir çözüm sunmak amacıyla Pakistan’da su kuyuları açtık. Su kuyuları, kirli su sorununa karşı etkili bir çözüm oluşturmaktadır. Bu gayretlerimiz sayesinde, temiz suya erişim sağlanarak insanların hayatları kurtarılmaktadır. Su kuyuları, en kırsal ve yoksul bölgelerde dahi temiz içme suyunun tedarik edilmesini mümkün kılarak su krizine çözüm sunmaktadır.
“Susuzluğun Tehlikelerinden Kurtulmak: Su Kuyularının Pakistan’daki Önemi”
Pakistan’da yaşayan kadınlar genellikle uzak mesafeler kat ederek kirli ve acı su kaynaklarına ulaşmak zorunda kalıyor. Ne yazık ki, bu durum Pakistan’da meydana gelen ölümlerin yaklaşık %40’ının nedeni olan kirli su tüketimiyle sonuçlanıyor. Bu ciddi soruna son vermek ve Pakistanlı ailelerin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla su kuyuları açılıyor.
Su kuyularının önemi, su krizine bir çözüm sunabilmesinden kaynaklanıyor. Özellikle su zorluğu çeken ülkelerde, kirli su sorunu büyük bir tehlikedir. Şebeke suları, zayıf arıtma sistemlerine sahip olmaları sebebiyle içerdikleri hastalıkları milyonlarca insanın evlerine taşıyabilmektedir. Bu durum salgın hastalıkların ortaya çıkmasına yol açmaktadır.
Ayrıca, şebeke suyuna uzak bölgelerde yaşayan insanlar, sağlıksız su kaynaklarına ulaşabilmek için kilometrelerce yol gitmek zorunda kalmaktadır. Bu sebeple, su kuyuları büyük bir çözüm olarak ortaya çıkmıştır. Bu kuyular kendi kendine arıtma sistemlerine sahip olabilir ve şebeke suyunun ulaşamadığı uzak bölgelere temiz su sağlanabilir. Böylelikle, içme suyu, yemek pişirme, bitki ve hayvan sulama, abdest alma gibi işler sağlık riski taşımadan gerçekleştirilebilir.
Su kuyuları, Pakistan’daki su krizini hafifletme ve insanlara temiz suya erişim sağlama noktasında büyük bir öneme sahiptir. Bu projeler sayesinde, Pakistanlı ailelerin su kaynaklarından dolayı yaşadığı sorunların azalması ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi hedeflenmektedir.
“İpekyolu’nun Su Kuyularıyla Pakistan’ı Değiştiren Çabası”
İpekyolu olarak, su sıkıntısı çeken bölgelere hareket ediyoruz. Öncelikli olarak Pakistan olmak üzere, temiz ve içilebilir su imkanları sunarak çocukların yaşamını, eğitimini ve büyümesini sağlamayı hedefliyoruz. Son üç ay içerisinde sadece Pakistan’da onlarca su kuyusuna destek olduk ve bu sayede binlerce insanın hayatını değiştirdik.
Açtığımız su kuyularının uzun ömürlü olabilmesi için gayret ediyoruz. Bu sayede su kaynakları her zaman temiz, sağlıklı ve güvenli bir şekilde kullanılabilir durumda kalıyor. Su kuyularımız, insanların temel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda sağlıklı bir gelecek için de bir temel oluşturuyor.