Haripur Mülteci Kamplarına Destek Sağlandı!

Pakistan’da çok sayıda mülteci kamplarından biri de başkent İslamabad’ın 80 kilometre kuzeybatısında Haripur’da bulunuyor. 20 ayrı yerleşim bölgesine ayrılmış Haripur Mülteci Kampında 150 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. Bu kampta 700’e yakın Türkmen aile bulunuyor, nüfusları ise 3 bin civarında. Mülteci Türkmenler sağlık ve eğitim hizmetlerinden kısıtlı faydalanabiliyor. Kampa 15 günde bir gelen sağlık ekibi genel tarama yaparken,çocuklarını okutmak isteyen aileler 20 kilometre uzaktaki Haripur’a göndermek zorunda. Kampta altyapı yok, sakinler su ihtiyaçlarını sokak başlarına kurulan su kuyularından karşılarken, atık sular sokak kenarlarına kazılmış üstü açık kanallarla tahliye ediliyor. Mülteciler ayrıca, ulaşım, haberleşme ve elektrik sorunlarıyla da uğraşmak zorunda.

Hükümetin ve yerel yönetimlerin mültecileri ülkelerine dönmelerini sağlamak amacıyla hiçbir katkı sağlamadığı bu kamplara sadece uluslararası örgütler ve yardım kuruluşları yılın bazı dönemlerinde gıda ve sağlık yardımı yapıyor. 

Haripur mülteci kampında bulunan Kazak ve Türkmen mülteci kardeşlerimize yardımlarınızıulaştırmak için Pakistan’da faaliyet gösteren “Shıfa Foundation” derneği vasıtası ile destek oluyoruz. Daha adil ve yaşanılabilir bir dünya için gayret ediyoruz. Orada bulunan insanların hayatlarına dokunabilmek için bizimle yola çıkan tüm hayır severlerimize teşekkür ediyoruz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir