Hava -20 dereceleri gösterdiğinde, halkta “Bugün hava güzel” düşüncesi oluştuğunu gözlemek mümkün...

Ülke genelinde eksilerin üstüne çıkmayan sıcaklık yaşamı gittikçe zorlaştırıyor. Öyle ki, sıcaklık ortalaması -40 olan bazı beldelerde hava -20 dereceleri gösterdiğinde, halkta “Bugün hava güzel” düşüncesi oluştuğunu gözlemek mümkün.

Hayvanlarsa soğuktan sertleşmiş karla kaplı olan bu bozkır ikliminde bir tutam ot bulabilmek için kilometrelerce yürüyorlar. Bazıları bulduğu bir parça otla idare ederken bazıları o kadar şanslı olamıyor. Açlığın da etkisiyle soğuklardan etkilenerek telef olan hayvanlar oluyor.

Yılın 8 ayı kar tabakası

Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ve zor durumda kalan insanlar çalışmayı bırakmıyorlar. Ülkenin bazı bölgelerinde yılın 8 ayı kalan kar tabakası hayvancılıkla uğraşan aileleri ciddi sıkıntılara sokabiliyor. Soğukla başa çıkmaya çalışan canlıların olduğu bir ülke diyebiliriz.

Okumayan Çocuk Kalmasın!

Öğrenme heyecanının verdiği sıcaklıkla eğitime koşan çocuklar, soğuktan en fazla etkilenenler… Bazen bir kelime öğrenebilmek için saatlerce yürümek zorunda kalan çekik gözlü yağız delikanlılar eğitimleri için dondurucu soğuklara göğüs geriyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir