Hasan El-Harkânî (KS) Su Kuyusu Hayratı Açıldı!

Dünyanın dört bir yanında insanlar, yaşamsal gereksinimlerini karşılamak adına zorluklarla karşılaşıyorlar. Su gibi hayatın temel taşlarından biri olmasına rağmen, Pakistan’daki pek çok insan temiz içme suyuna erişebilmek için mücadele ediyor. “Ebu’l Hasan El-Harkânî Su Hayratı” vasıtasıyla, suya erişimde güçlük çeken bölgelerdeki, özellikle kırsal kesimlerdeki insanların temiz ve güvenilir suya ulaşmalarını kolaylaştırıyoruz.

Kuyunun adının kaynağını merak ediyor olabilirsiniz. Ebu’l-Hasan-ı Harkânî Hazretlerinin doğum tarihi ile alâkalı kaynaklarda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte 352 (M. 963) yılında doğduğu ifade edilir Ebu’l Hasan el-Harkânî (K.S), İslam dünyasında saygı gören bir şahsiyet olup, tasavvufi düşüncelerle tanınan bir alimdir. Doğu Türkistan’da doğmuş ve öğrenimini bu bölgede tamamlamıştır.

Silsile-i Sâdât’ın altıncı halkası olan Ebu’l-Hasan el-Harkânî (k.s.) Hazretleri devrinin en büyük âlimi ve zamanın kutbu idi. İsmi Ali bin Caʻfer’dir. Künyesi Ebu’l-Hasan’dır. Bistâm’ın bir kasabası olan Harkân’da dünyaya gelmiştir. Buraya nisbetle ‘Harkânî’ diye anılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir