Maneviyatın Maddiyata teslim olduğu şehir Hong Kong

Hong Kong İslam Kültür ve Dayanışma Derneği maneviyatın maddiyata teslim edildiği yalnız gökdelenlerin şehrindeki Müslüman çocuklara eğitim veriyor. Dernek; “Okumayan Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında verilen bu eğitim programını 2018-2019 sezonunda yapacağı çalışmaları Dernek Temsilcileri ve Öğrenci Velilerinin katılımıyla başlattı.

Hong Kong, depdebeli gökdelenler arasında sıkışıp kalmış, hakikat güneşinden bihaber, zenginlikler içerisinde gariplik yaşayan milyonların memleketi. Ve bin bir hayallerle geldikleri bu şehirde, geçim derdine düşmüş, yağan zulmetin altında sığınacak bir liman arayan on binlerce Müslüman… Müslümanların bu ihtiyaçlarını vazife edinen ve bu ihtiyaca cevap vermeye çalışan bir dernek.

Hong Kong ‘da Hangi Eğitim Faaliyetleri Yürütülüyor?

Hong Kong İslam Kültür ve Dayanışma Derneği bu Müslümanların ve onların evlatlarının kaybolmaması için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Dernek onlarca Müslüman evladına dinini, İslam Kültürünü, İslam ahlakını öğreteceği; yine kadın erkek demeden yüzlerce yetişkine dini eğitiminden, İslami nikahlarına, Umre hizmetinden Mübarek gecelerdeki ibadetlerine kadar alakadar olacağı; 2018-2019 sezonunun açılışını Eylül ayı itibariyle gerçekleştirdi.

Öğrenci velileri, dernek üyelerinin yanı sıra, Hong Kong Müftüsü başta olmak üzere, diğer İslami derneklerin temsilcileri de merasimde hazır bulundu. Merasimde bu tür müesseselerin İslam Kültürünün ve İslami İlimlerin bir sonraki nesle aktarılmasındaki ehemmiyeti üzerinde hususiyetle duruldu. HKICWS Öğrencilerini sadece dini eğitimleri değil, okul dersleri noktasında da takviye derslerle destekliyor. Uzak Doğu Müslümanlarının tabiri caizse iki kanatlı kuş misali hem İslam kültürüne haiz; hem de sosyal hayatta başarılı bireylere olan özlemini bitirmek için çalışıyor.

“Okumayan Çocuk Kalmasın” diyor; HKICWS ‘ye yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir